Κλασικός Μαραθώνιος Αθήνα

Γράφει ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Φετεινός πανελλήνιος πρωταθλητής στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, με χρόνο 2.24’.10’’, 7ος στη γενική κατάταξη

«Το μοναδικό Ολυμπιακό αγώνισμα που το όνομά του προέρχεται από ελληνικό τοπωνύμιο»

Μια διαδρομή που αποτελεί φόρο τιμής στον ημεροδρόμο αγγελιαφόρο οπλίτη, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα της νίκης, μετά τη μάχη του Μαραθώνα, στην Αθήνα και μετά ξεψύχησε εξουθενωμένος. Είναι χαρακτηριστικό ότι και η απόσταση του μαραθωνίου, διεθνώς, όπως έχει οριστεί από τη διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, είναι 42.195 μέτρα ακριβώς, όσο και η απόσταση Μαραθώνας-Αθήνα (Καλλιμάρμαρο). Πρόκειται για σκληρό αγώνισμα, καθώς δοκιμάζεται η σωματική αντοχή του αθλητή, ο οποίος μετά τα 3/4 του αγώνα χρειάζεται και αρκετά ψυχικά αποθέματα ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, είτε αυτό είναι απλά ο τερματισμός είτε το κυνήγι μιας επίδοσης. Σε όλη την υφήλιο διοργανώνονται Μαραθώνιοι όπου κατά περιπτώσεις ξεπερνούν τις 40.000 συμμετοχές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Μαραθώνιος του Τόκιο, όπου οι αιτήσεις φτάνουν τις 350.000, όμως για λόγους ασφαλείας αλλά και για να διατηρηθούν οι παροχές προς τους δρομείς σε υψηλό επίπεδο, περιορίζονται από τους διοργανωτές στις 40.000 περίπου.

Ο Στέλιος Βελκόπουλος και η TRM.gr δέχεται τις ευχαριστίες του Δημήτρη Θεοδωρακάκου για την παροχή των υπηρεσιών του ως μασέρ.

Σ’ ευχαριστώ Δημήτρη και συγχαρητήρια. Εύχομαι πάντα επιτυχίες στη σταδιοδρομία σου!
Στέλιος Βελκόπουλος