“Μασάζ ίσον σεξ;”

Ο Στέλιος Βελκόπουλος, ένας καταπληκτικός νεαρός επαγγελματίας μασέρ γράφει αποκλειστικά στο Nikos Online, γιατί άλλο; Περί μασάζ!
Όταν με ρωτάνε τί δουλειά κάνω και απαντάω μασέρ, όλοι με κοιτάζουν ύποπτα. Έχουν συνδέσει το μασάζ με »πονηρές» καταστάσεις. Μασάζ σου λέει ίσον …σεξ.

 

Οι άντρες το έχουν μέσα στο μυαλό τους σαν τον τρόπο εκπλήρωσης κάποιας φαντασίωσης ενώ οι γυναίκες όταν ακούνε ότι ο μασέρ είναι άντρας ντρέπονται να αφεθούν στα χέρια του. Δεν είναι λίγες οι φορές που με έχουν καλέσει για μασάζ και έχουν συμβεί πολλά ευτράπελα που θα αποτελούσαν έμπνευση για κωμωδία. Δε θα ξεχάσω τη φορά που μου ζήτησαν να φοράω δερμάτινα (νομίζω πρέπει να ήταν η εποχή που παιζόταν στην τηλεόραση η “Ζίνα, η βασίλισσα της ζούγκλας»)

Το μασάζ αγαπητοί μου έχει ρίζες στην αρχαιότητα. Μάλαξη το έλεγαν τότε, καθώς το χρησιμοποιούσαν σε αθλητές πριν και μετά τους αγώνες τους και τους υψηλόβαθμους του στρατού πριν από τις μάχες τους. Όπως μου έχει εξομολογηθεί η γιαγιά μου για τον προ-προ-προ-πάππο μου, που ήταν ο προσωπικός μασέρ του Λεωνίδα στη Σπάρτη, [καταγωγή από Γύθειο βλέπεις], χωρίς μασάζ μάχη δεν έκανε. Το μασάζ για κάποιους λαούς είναι ολόκληρη κουλτούρα, είναι τρόπος ζωής, είναι ο ίδιος ο πολιτισμός τους που χαρακτηρίζεται από στροφή στη φύση, στην ηρεμία, στην άσκηση, στην υγιεινή διατροφή και στην ψυχική και πνευματική υγεία και ισορροπία.

Γιατί μασάζ και κοψίδια δεν πάνε μαζί. Όπως τότε που είχα πάει για μασάζ σε έναν ηλικιωμένο κύριο, που του το είχε κάνει δώρο η κόρη του. Εκείνος με περίμενε τρώγοντας παϊδάκια και πίνοντας κρασί και μου είπε την θεϊκή ατάκα:

– «κόπιασε γιε μου κι έλα να κάνουμε μασάζ στις μασέλες μας, στην Ελλάδα είμαστε».

Το μασάζ είναι υγεία γιατί σε βοηθάει να εναρμονίσεις ψυχή και σώμα, βοηθάει στην πρόληψη και την αποκατάσταση, δίνει οξυγόνο στους μύες μας και δημιουργεί ευεξία και ευφορία. Μιας και η άλλη. εφορία στις μέρες μας μας παρενοχλεί ακατάπαυστα επωφεληθείτε λοιπόν τα οφέλη του μασάζ. Επειδή τα ταξίδια κοστίζουν και τώρα δεν είναι καιρός για έξοδα, κάντε δώρο ένα μασάζ στον εαυτό σας και ταξιδέψτε όπου το έχετε ανάγκη.

Διαβάστε το και στο: www.nikosonline.gr